עיצוב מטבחים – עיצוב פנים

 

  1.  מאחר והמטבח הוא לא אזור שמשתנה לעיתים קרובות, וסביר להניח כי ילווה
    אתכם לשנים רבות חשוב לעמוד על איכות העבודה, יש לברר היטב לגבי החומר שממנו עשוי גוף המטבח.
  1. בהנחה שגוף המטבח עדיין במצב טוב מטעמי חיסכון, לא הכרחי להחליף את כולו כדי  ליצור מראה מחודש, די בהחלפת דלתות המטבח, (וכל המשטחים הגלויים) והחלפת הידיות בכדי לקבל את השינוי שרציתם.
  1. הפורמייקה מומלצת בחום למחפשים לחסוך בעלויות ובהוצאות המטבח.
    הוא חומר מאוד פרקטי, קל לניקוי ,אינו סופג שומנים ,אינו דוהה או מצהיב במשך הזמן ונוח לשימוש.
    כיום קיימים פורמייקות איכותיות מאוד ובמבחר רב של דוגמאות,גוונים וטקסטורות בעלות לא גבוהה.
  1. במטבחים קטנים בהם מקומות האחסון מוגבלים ניתן להוסיף מוטות לתליית מחבתות, סירים למיניהם ואביזרים נתלים.
    קיימת אפשרות לתלות  מתקרה.
  1. רצוי להימנע ממבנה המטבח הקלאסי של ארונות תחתונים ומעליהם ריבוי ארונות עליונים חסרי מעוף, היוצרים תחושת של עומס  ובנאליות.
    עדיף ליעד קיר אחד לצורך אחסון ולמלא אותו בארונות לגובה בהתאם לצורך.
    מעל לארונות התחתונים  הנותרים, נוכל להוסיף  מדפים/  ארונות בודדים המרוחקים משני הקירות הניצבים.
  1. במידה ומוותרים על ארונות עליונים אין צורך לחפות את הקירות בכמות גדולה של חומר.
    חשוב בעיקר לחפות את אזור הכיריים ולחפות ברצועה של  כ- 20 ס'מ מעל למשטח הקיים בשיש, קרמיקה, פסיפס,נירוסטה, זכוכית וכו´.
  1. שילוב של אי במטבח, בהנחה שיש מקום לכך, הוא נוח מאוד, ומאפשר שטח עבודה נוסף ושטח אחסון.
    ניתן השתמש בו כמשטח אכילה, ואף למקם עליו כיריים ו/או כיור.
    יש לקחת בחשבון מרחק מינימאלי של מטר בין ה 'אי' לבין שאר הארונות התחתונים במטבח כדי לאפשר מעבר נוח.
    יש לקחת בחשבון שגובה האי –  90 ס"מ אינו נוח ואף אינו בטיחותי להושיב ילדים קטנים ב'כיסאות בר' (המיועדים לדלפקים גבוהים).
    ניתן להוסיף ל'אי' חלק  נמוך יותר לשימוש בטוח.
  1. מרבית העבודה במטבח נעשית בין הכיור לכיריים, לכן רצוי להשאיר מרחק של כ- 80 ס"מ  ולהשאיר עוד מקום משטח פנוי למקרה שאדם נוסף ישתמש במשטח בו זמנית.
  1. במטבחים קטנים רצוי להשתמש בצבעים בהירים שיתנו תחושת גודל במרחק ואילו במטבחים  גדולים ניתן להשתמש בלי שום בעיה בכל גוון  ואפילו הכהה ביותר.
  1. מאחר ואנחנו עובדים במטבח רצוי שנקבל אור רב ולהימנע מתאורה שעלולה להטיל צל על משטח העבודה.
    לכן התאורה המומלצת במטבח תהיה צמודה לתקרה, תאורת ספוטים או תאורה שקועה תקרה.
    ניתן ליצור שני מעגלי תאורה – הראשון לעבודה ושני לאווירה.

חזרה לעמוד הטיפים